Nem törekedtem rá, hogy a képekből azonnal felismerhetővé váljon a helyszín, mely talán mégis érezhetően és szokatlanul imponzáns – a Gödöllői kastélyparkban jártam a minap. Vakító napsütésben, forróságban volt részem, ezért bizton állíthatom, hogy a Balatonon és egyéb vízközeli helyek hiányában a nagy fák is egész jól megteszik. Árnyékukban pár fokkal kellemesebb és elviselhetőbb a nagy kánikula.

Alkalmam nyílt röviden beszélgetni egy kedves hölgyel a kastély dolgozói közt, aki büszkén mesélte, hogy a koronavírus ideje alatt, mindenki részt vett – eredeti munkáján felül – a kert tavaszi munkálataiban, szépítésében is. Idén azt hiszem még sokkal szebbnek találtam a parkot, mint előző években, pedig mindig is magával ragadott a látvány. Félénken jegyzem meg, még a fű sincs kiégve – valamit én csinálhattam rosszul, én hiába harcoltam érte. Felfigyeltem arra a figyelmességre is, hogy egyedi baba-mama padok is találhatók a parkban, ami lehetővé teszi, hogy minden korosztály igénybe vehesse a kastély nyújtotta kikapcsolódási lehetőségeket, persze számos program és látnivaló is akad.

Még az idei – furcsának indult évben és helyzetben is – amennyire csak időd és lehetőségeid engedik lásd meg a szépséget, és legalább a szűk környezetedben fedezd fel azokat a helyszíneket, ahol igazán jól érzed magad! Vigyél magaddal egy jó könyvet, sétálj, nyújtózz, piknikezz, merülj el az élményekben, és vedd észre, légy részese a hétköznapi csodáknak!

2020. augusztus. 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.